Η κρίση χτυπάει τον Ραδιοερασιτεχνισμό

Ήθελα εδώ και καιρό να γράψω για την κρίση αλλά περίμενα την κατάλληλη ημερομηνία.Ετσι επέλεξα την σημερινή μετά το “κούρεμα” μας σήμερα.

Με τον Ραδιοερασιτεχνισμό ασχολούμε απο την ηλικία των 12 χρόνων τότε βέβαια απλά έβλεπα παρακολουθούσα .Δεν θυμάμε ποτέ στο παρελθόν ετσι την κατάσταση και τι εννοω με αυτο.Παλιοτερα ήθελες να πάρει μια κεραία ή ένα μηχάνημα κουτσα στραβά καινούργιο μετ/σμενο σε κανενα Ham-Fest ή απο κανένα φίλο σου θα το έπαιρνες.

Τώρα τα πράγματα δεν είναι έτσι.Υπάρχει πρόβλημα και στα καταστήματα που πουλάνε ραδιοερασιτεχνικό εξοπλισμό αλλα και στους συναδέλφους που προσπαθούν να πουλήσουν τον εξοπλισμό που δεν χρειάζονται.

Πλέον τα ακριβα μηχανήματα κυρίως HF δύσκολα αγοράζονται και εχει μπεί στο παιχνιδι της αγοράς και ο Κινέζικος εξοπλίσμος με λίγα λόγια προσπαθούμε να αγοράσουμε πιο οικονομικά αλλά με μικρότερη ποιότητα υλικών.Πολλοί απο εμάς πουλάμε τον εξοπλισμό μας με μία μικρή μείωση σε σχέση με αυτο που τον αγοράσαμε αλλά απο οτι ακούω δεν κουνιέται φύλλο .Θα αργήσουμε αλλά θα καταλάβουμε οτι για να μπορέσουμε να πουλήσουμε πλέον η τιμή πώλησης θα πρέπει να είναι κάτω του 50% της αρχικής τιμής.

Πόσοι από εσάς δεν έχετε ενα κινέζικο VHF ?Πολλοί φαντάζομαι (ειμαί και εγώ μέσα σε αυτούς) .Και δεν είναι αξιόπιστο; Είναι πάρα πολύ καλο για την δουλεια που το χρειαζόμαστε .Το επόμενο βήμα της κινέζικης αγοράς είναι και ενα HF μηχάνημα .

Ο κόσμος πλέον οικονομικά δεν μπορεί να αγοράσει νέο ραδιοερασιτεχνικό εξοπλισμό και ετσι γυρνάμε κάποια χρόνια πίσω όταν τις κεραίες τις φτιάχναμε μόνοι μας(είμαι υπέρ αυτού) ή προσπάθουσαμε να κάνουμε ενα μηχάνημα καλύτερο με διάφορους τρόπους.

Έυχομαι αυτό να κρατήσει λίγο και να μπορέσουμε όλοι να σταθούμε ξανά στα πόδια μας.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.